Oltáskritikus Életvédõk Szövetsége  
       
 
A higanymérgezés 1. rész
 
       
 

Elménk, testünk és a bolygó higanymérgezése

- blokkolódik a többdimenziós érzékelés

 
       
 

A "sült bolond" kifejezést (angolul: õrült, mint egy kalapos; a ford.megj.) mindörökké összekapcsolják Lewis Caroll klasszikus gyermekregényének vadóc Kalaposával. De kevesen tudják, hogy a kifejezés eredetileg a kalapkészítés sajátos betegségére utal az 1800-as évekbõl. Gyakran használtak higanyoldatot a szõrmébõl történõ filckészítés során, amikor a kalaposok belélegezték ennek az erõsen mérgezõ fémnek a gõzét, amelyet súlyosbított a muûhelyek többségének szegényes szellõzése. Ez pedig a higany felhalmozódásához vezetett a munkások szervezetében, amely olyan tüneteket okozott, mint a remegés ("kalapos remegés"), a koordináció elvesztése, akadozó beszéd, foglazulás, memóriavesztés, depresszió, ingerlékenység és szorongás - az "õrült kalapos szindróma". A kifejezést még ma is használják a higanymérgezés tüneteinek leírásához, jóllehet, más forrásokból.

Napjainkban sokkal tájékozottabbak vagyunk a higany expozíció halálos toxicitását illetõen, mégis a higany elõfordulása gyakoribb, mint gondoljuk. Higany található az autónkban, otthonainkban, ételeinkben, gyógyszeres szekrényünkben - még a szájunkban is. A legnagyobb kihívás a nehézfémmérgezés megállapításában annak fájdalommentes, lassú, lappangó hatása, amely miatt soha nem tudja az érintett, hogy mi a probléma forrása. Már az anyaméhben is ki van téve a magzat a higanymérgezés veszélyének, ahol az anya szervezetébõl higany kerül át a magzatba a méhlepényen keresztül. Miután a magzat elhagyja az anyaméhet, a higanyszint több módon is halmozódhat.

Az Egyesült Államokban 134.365 fontnyi (kb. 60.947 kg, a ford.megj.) higanyszennyezést bocsátottak ki az erõmûvek 2009-ben az új Environment America "Piszkos energia támadása egészségünk ellen: a higany" címû beszámolója szerint. A beszámoló megállapítja, hogy csupán négy állam - Texas, Pennsylvania, Ohio és Nyugat-Virginia - erõmûvei felelõsek az Egyesült Államok erõmûveibõl származó összes higanyszennyezés több, mint 35%-áért.

Az 1990-es évek végén a becslések a széntüzelésû üzemek esetében közelebb álltak az 50 tonnához vagy 100.000 fonthoz (kb.45.400 kg, a ford.megj.), így az Egyesült Államok az elmúlt évtizedben mintegy 30%-os növekedést élt át. Globálisan az adatok rosszabbak, mivel egyedül Kína sorra egymás után kapcsolja rá az áramhálózatra egyik széntüzelésû üzemét a másik után. India is gyorsan terjeszti ipari bázisát, lényegesen több szén felhasználásával.

Ugyanakkor lidérces beszámolókat láthatunk a cukorbetegség elõfordulásának drámai emelkedésével kapcsolatosan, de természetesen senki nem von párhuzamot a megnövekedett higany expozíció és a diabétesz elterjedtsége között. A cukorbetegek száma az Egyesült Államokban csaknem 26 millióra növekedett, amely 10%-os növekedést jelent 2008 végére, állapította meg a Centers for Disease Control and Prevention (Járványvédelmi és Betegségmegelõzési Központ) 2010 januárjában.


Higanymérgezés

A tanulmányok azt mutatják, hogy az oltások beadását követõen a higany felhalmozódik a fõemlõsök és egyéb állatok agyában. A higanymérgezés az alábbiakkal hozható összefüggésbe: mentális retardáció, autizmus, neurodegeneráció, kardiovaszkuláris betegségek, cukorbetegség, görcsrohamok, hiperaktivitás, diszlexia és számos egyéb idegrendszeri állapot, gyermekkori higanymérgezés ("calomel betegségként", "erythroderma polyneuropathia" és "rózsaszín betegségként" is ismert), Asperger szindróma, PDD-NOS (atipikus autizmus), ADD… (Figyelemhiányos szindróma.)

Károsítja a tobozmirigyet, a központi idegrendszert, az endokrin rendszert, a veséket és egyéb szerveket és károsan hat a szájra, fogínyre és a fogakra. Hosszantartó vagy erõs higanygõz expozíció agykárosodást és végül halált okozhat.

A higany és vegyületei különösen mérgezõek a magzatokra és csecsemõkre. A terhesség alatt higannyal érintkezõ nõk újszülöttjeinél néha súlyos fejlõdési rendellenességek figyelhetõk meg (lsd. Minamata kór).

A higanyt vérbõl vagy vizeletbõl mutatják ki a kórházba került áldozatok diagnózisának felállításához vagy halálos túladagolás esetén a törvényszéki vizsgálat támogatásához. Néhány elemzési módszer képes megkülönböztetni a fém szerves és szervetlen formáit.

A higanyexpozíció egészségkárosító hatásainak súlyosságát többek között az alábbi tényezõk határozzák meg:

· a higany kémiai formája;
· a mennyiség;
· érintett személy életkora (a magzat a legfogékonyabb);
· az expozíciós idõ;
· a szervezetbe kerülés módja - belélegzéssel, szájon át, bõrön keresztül adszorpcióval, stb.
· az érintett személy egészségi állapota.

A higany háromféle kémiai formában fordul elõ. Mindegyiknek specifikus hatása van az emberi egészségre.

1. Metil-higany
2. Elemi higany
3. Egyéb higanyvegyület (szervetlen és szerves)

 

A higany megmérgezi a tobormirigyünket


Számos iskola és misztikus tradíció szerint ez az agyterület az összekötõ kapocs a - saját világunkként megismert - fizikai világ és az idõtlen spirituális világ között. A tobozmirigyet tartják az éteri energia legföbb forrásának valamint a természetfeletti képességek kibontakoztatásában legfontosabb szerepet játszó szervünknek.
Mivel a tobormirigy az agyban igen mélyen, jól védett helyen található, egyesek úgy hiszik, hogy ez a mirigy különös jelentõséggel bír - olyan fontos, hogy rejtélyek és miszticizmus kapcsolódik hozzá.
Sokan úgy vélik, hogy a hatodik csakrával áll kapcsolatban. A tobozmirigy felébresztése jövendölésekhez és megnövekedett médiumi, pszichikai képességekhez kapcsolódik. A tudatosság emelkedésével is kapcsolatba hozzák.
Nagy misztika és mítoszok övezik a "harmadik szemet" és a történelem során számos, a toborzmirigyre való utalással találkozunk. Az ókori görögök úgy hitték, hogy a fejünkben található toborzmirigy a "gondolatok birodalmával" kapcsol össze. Descartes francia filozófus, matematikus, tudós és iró a "Lélek Székhelyé"-nek nevezte.
A tobozmirigy relaxáció és meditáció alatt, amikor az egyén vizualizációt végez, melatonint is termel.
A tobozmirigy tisztitása hasznos azok számára, akik szeretnék fejleszteni multidimenzionális érzékelésüket. A mirigy, amikor maximális mértékben müködik, DMT- t termel, és ilyenkor az idõ legnagyobb részében képessé válunk arra, hogy egy "látnoki" állapotban maradjunk. Egy felébredt tobormirigy lehetõvé teszi számunkra, hogy tudatosan asztrálutazásokat tegyünk, felfedezzünk más dimenziókat, belelássunk a jövõbe és más dimenzióban létezõ szeretetteljes lényektõl üzeneteket kapjunk.
Úgy tartják, hogy amikor a tobozmirigy, vagy harmadikszem felébred, az egyén képes lesz túllátni a téridõ határán az idõtlenség. A mirigy megemeli az egyén rezgésszintjét és egy magasabb tudatossági szintre emeli.

Néhány alapvetõ tanács a tobozmirigy méregtelenítésére:

1. Higany - ez rendkívül káros a tobozmirigyre. Mérgezõ. Ne engedje bejutni a testébe. A higanytartalmú fogtömések is tobormirigy-mérgek. Távolíttassa el õket. (Csakis nagyon gondosan, speciális fogászati gumibetét alkalmazásával! a szerk. megjegyzése)

A gyógyszerek szintén higannyal szennyezettek. A thimerosal ( egy oltóanyag-tartósitó szer) egy etil-higany vegyület és nagyon nehéz eltávolitani az agyból, ha egyszer oda bejutott. Kerülje el a halak és a táplálékukul szolgáló kis tengeri rákok, a garnélarákok fogyasztását. A tonhal és a delfin húsának fogyasztása különösen veszélyes a higany szempontjából - minél nagyobb a hal, annál nagyobb koncentrációban van jelen a higany a testében.

Öko villanyégõk

- ha egy égõ összetörik, a higanygõz kijut a szobába és belélegezzük. Vigyázzon, hogy véletlenül se törjön össze egyet sem a lakáson belül.
A higanyt klorella, búzafû és spirulina mindennnapos használatával lehet kitisztítani a szervezetbõl. A koriander nevû gyógynövény napi szintû fogyasztása szintén segíthet a higanyt az agyszövetboõl eltávolítani.

2. Fluorid

- fogkrémekben és csapvízben található. (A fluorid az USÁ-ra vonatkozik. Magyarországon nincs fluorid az ivóvizben. - a ford. megjegyzése.) (Van benne ellenben klór, ami hasonlóan károsítja a tobozmirigyet! a szerk. megjegyzése)
Ez is egy másik erõteljes méreg. Kerülje el mindenáron. A tobozmirigy elmeszesedéséhez vezet, és lényegében leállítja annak mûködését.


3.Bio élelmiszerek:

egyes növényvédõszerek szintén mérgezõek a tobormirigy számára. Az egészséges bio étkezés - nagy arányban fogyasztott nyers élelmiszerekkel - segít méregteleníteni a tobormirigyet. A húsfogyasztás sem hasznos. Néhány médiumra látszólag nincs hatással, de a legtöbb ember számára a hús mérgezõ és sûrû mivolta nehézségeket okozhat, mi pedig hacsak lehet, könnyíteni szeretnénk a (médiumi) munkát.

4. Alkohol és cigaretta


Természetüknél fogva ezek együttjárnak a használatukhoz kapcsolódó érzelmi kötödésekkel. (Ezek általában önértékelési problémákban vagy fel nem dolgozott traumákban gyökereznek.)


5.Szív

-gyógyítás

- megnöveli a lény általános rezgését és gyógyítja a félelmet- amely hasznos amikor elkezdünk más dimenziókat látni.


6. Egyéb méreganyagok

- ha valami mérgezõ, ne juttassa be a szervezetébe. Ha nem tudja kimondani az anyag nevét sem, az szinte biztosan káros. A mérgek közé tartoznak a mesterséges édesítõszerek, (Aszpartam K), a finomitott cukor, fenilanin (gyümölcslevekben), az egyessel kezdõdõ E-számok a dezodorok, tisztitószerek, szájöblögetõ oldatok, (elegendõ a sós víz) és légfrissitõk.


7. Feldolgozatlan csokoládé. A nyers kakaó nagy dózisban stimulálja és méregteleníti a tobozmirigyet a magas antioxidáns tartalma miatt. (starseeds.net)

   
       
Endokrin mirigy
Spirituális hatás
Hang
Szín
Bolygó
-----------------
tudatalatti
------
-----
Plútó
agyalapi
erõ
ibolya
Jupiter
tobozmirigy
elme
ti
indigókék
Merkúr
pajzsmirigy
lélek
szó
kék
Uránusz
csecsemõmirigy
szeretet
zöld
Vénusz
mellékvese
harag
mi
sárga
Mars
hasnyálmirigy
misztika
narancs
Neptun
ivarmirigy
megpróbáltatások
vörös
Szaturnusz
--------------
próba
------
-------
Föld
       
 

A tobozmirigy kicsivel az agyalapi mirigy felett található és ez az úgynevezett Krisztustudat-mirigy. Amikor ez a mirigy igazából aktivizálódik, az egyén szellemi szent közösséget tapasztalhat. Ezen a mirigyen keresztül találkozik a lélek tudata a Szent Szellemmel. A mirigy napi stimulálása meditáción keresztül látnokságot vagy jövendölést idézhet elõ. Amennyiben ez a legnagyobb mirigy, amely egy személy életében aktiválásra kerül, akkor, halálakor képes lesz a megfelelõ túlvilági birodalomban idõzni, amely a Merkúr bolygóval áll összefüggésben. Cayce szerint ezt a túlvilági birodalmat úgy nevezik, hogy a lélek birodalma. A Merkúr kiemelkedo mentális képességekkel van kapcsolatban. Azok a személyek, akik ebbol a birodalomból érkeznek a Földre, tehetséges lelkek, kiknek vigyázniuk kell az önimádatra, különben képességeikkel csak botladoznak útjaikon. A Merkúr megértést ad, különösen az egyéb szférák megértését. (Több Edgar Cayce-rol)

A higanymérgezés tünetei felnõttekben

A higany rombolja az immunrendszert és sok más, ezzel össze nem függõ betegséget okoz. Ez késleltetheti a kezelést mert a sajátságos, specifikus tünetek hiányában az orvos és a beteg más lehetséges kórképek gyógyítását kísérli meg. Ezért mindenképpen szükséges, hogy meghatározzunk bizonyos tüneteket, melyek a higanymérgezéshez kapcsolódnak.

Pszichológiai zavarok

Pszichés zavarokat jeleznek a dührohamok, a rövid távú memória elvesztése, alacsony önbecsülés, álmatlanság, önkontrollvesztés, álmosság. Ezenkívül a beteg elveszítheti azt a képességét, hogy memorizálást igénylo új dolgokat tanuljon meg.

Szájüregi problémák

A szájgyulladás, a fogak körüli csontozat elvesztése, fekélyek az fogínyen és a szájüreg más részein, a fogíny elsötétülése, fémes íz a szájban, fogínyvérzés stb. mind higanymérgezés gyanúját vetik fel.

Emésztorendszeri problémák

Görcsök, gyulladt vastagbél (colon), hasmenés és más emésztorendszeri problémák szintén higanymérgezést jeleznek.

Szív-és érrendszeri tünetek:

Higanymérgezéssel összefüggo szív-és érrendszeri tünetek közé tartozik a gyenge pulzus, vérnyomásváltozások, a mellkasi fájdalom vagy a mellkas területén jelentkezo nyomásérzés.

Légzõszervi tünetek:

Néhány higanymérgezéssel összefüggõ légzõszervi probléma:

Gyengeség és légzési problémák, emfizéma (tüdõtágulás), hosszan tartó köhögés.

Idegrendszeri tünetek:

Fejfájás, szédülés, fülzúgás, fülcsengés, és testszerte megjelenõ rángatózások (szemhéjak, lábfejek stb) a higanymérgezés figyelmeztetõ jelei lehetnek.

Higanymérgezés tünetei gyermekeknél

A gyermekeknél a higanymérgezés számos fejlõdési rendellenességhez vezethet, mint például az autizmus, Asperger szindróma, PDD-NOS (atipikus autizmus), figyelemhiányos szindróma (ADD)

A gyermekeknél elõforduló leggyakoribb idegrendszeri problémák a következõk:

-csökken a szemkontaktus

-bizonyos cselekvéseket ismételgetnek újra és újra

-nem reagálnak a nevük hallatán

-nem néznek rá arra a tárgyra, amire rámutatunk

-csökken a koncentráció vagy a figyelem

-fokozott érzékenység érzékszervi stimulációra

A higanymérgezéssel összefüggõ, beszéddel vagy nyelvhasználattal kapcsolatos tünetek:

-késleltetett beszéd vagy a beszéd elvesztése/megszûnése

-szavak megértésének és érthetõ kiejtésének nehézsége

-memorizálási nehézségek

Az alábbi gyakori szociális zavarok szintén higanymérgezésnek tulajdoníthatóak:

-visszavonulás

-ingerlékenység

-agresszív viselkedés

-éjszakai rettegés, pánik

-alvászavarok

-hangulatingadozások

Ezenkívül további tünetek lehetnek az alábbi autoimmun kórképek:

-szklerózis multiplex

-fiatalkori cukorbetegség (1. típusú cukorbetegség)

-asztma

-krónikus fülgyulladás

-csökkent immunmûködés

Fontos figyelembe venni, hogy nem csak a higanymérgezés lehet a fenti rendellenességek egyetlen oka. Azonban kétségtelen, hogy az számos fentebb említett állapothoz vezethet. Ezért ha ezek a tünetek jelentkeznek, logikus lépés megvizsgálni, hogy fennáll-e higanymérgezés?A higanymérgezés súlyosságát figyelembe véve feltétlenül hárítsuk el a higannyal való kontaktus minden lehetoségét. Figyelmeztesse a családját a háztartási eszközökben található higany potenciális veszélyeire. A legfontosabb pedig az, hogy óvja meg gyermekét attól, hogy véletlenszerûen higannyal érintkezésbe kerüljön.

   
       
 

Folytatás ITT!

Forrás: http://thewatchers.adorraeli.com/2012/01/12/mercury-poisoning-of-our-mind-body-and-the-planet-no-multidimensional-perception/

Fordította: az Oltáskritikus Életvédõk Szövetségének publikációs csoportja